Un nou Apple I vandut la licitatie depaseste recorduri incredibile


mai 27 16:20 2013

Stire din categoria Geneneral: Un nou Apple I vandut la licitatie depaseste recorduri incredibile

Un sistem creat in 1976, manual, cu numele de Apple I a depasit noi recorduri zilele trecute la o licitatie, in parte din cauza povestii din spate.

apple I licitatie brekermay

Cu incredibila suma de 671.400 dolari s-a vandut la Apple 1 si alte gadgeturi istorice la licitatie in Germania” href=”http://playtech.ro/2013/un-apple-i-si-alte-gadgeturi-istorice-la-licitatie-in-germania/” target=”_blank” rel=”tag”>o licitatie desfasurata la Koln in Germania, in urma cu cateva zile, un computer Apple I. In cadrul licitatiei realizata de Auction Team Breker, chiar daca mai multe dispozitive si ,,gadgeturi” aferente domeniului IT au fost comercializate, primul computer creat vreodata de Steve Wozniak si Steve Jobs a fost apogeul licitatiei. Aceasta valoare de 671 de mii de dolari depaseste detasat cele 640 de mii cu care s-a comercializat un alt computer identic in luna noiembrie a anului trecut.

Spre deosebire de alte sisteme similare comercializate in ultimii ani, acesta a avut o poveste unica. In primul rand, a fost cumparat defect de catre proprietarul care l-a adus la licitatie cu ,,doar” 40.000 de dolari in urma cu ceva timp. Cu eforturi semnificative, de unul singur, respectivul pasionat a reparat acest Apple I cu gandul de a-l vinde mai departe pentru un profit frumusel. Dupa ce a reusit sa-l readuca la viata, vanzatorul a facut probabil singurul gest care ar fi putut sa mareasca si mai mult valoarea produsului. A obtinut o semnatura de la Steve Wozniak pe placa de baza. Ca o mica lectie de istorie, un Apple I functional va fi pus la licitatie” href=”http://playtech.ro/2012/un-apple-i-functional-va-fi-pus-la-licitatie/” target=”_blank” rel=”tag”>Apple I s-a vandut anul trecut in vara cu 374.500 dolari la o licitatie realizata in SUA de casa de licitatii Sotheby’s. Daca nici aceasta nu este o dovada de explozie a inflatiei, nu stiu ce ar putea fi.

Citeste toata stirea Un nou Apple I vandut la licitatie depaseste recorduri incredibile la playtech.ro.

Nu rata celelalte stiri it din categoria General. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

Urmareste site-ul nostru si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  

  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.