Intel are solutii si pentru smartphone-uri cu LTE… Are?


februarie 26 09:00 2013

Stire din categoria Geneneral: Intel are solutii si pentru smartphone-uri cu LTE… Are?

Desi s-a apucat de mai bine de un an de tableta business cu Windows 8: Latitude 10″ href=”http://playtech.ro/2012/dell-a-anuntat-o-tableta-business-cu-windows-8-latitude-10/” target=”_blank” rel=”tag”>SoC-uri pentru smartphone-uri, Intel nu avea pana in acest moment o solutie hardware pentru comunicatii LTE. Acum a anuntat XMM 7160.

intel-4g-lte

Intr-o lume in care comunicatiile 4G LTE sunt adoptate cu o viteza remarcabila, daca Intel vrea sa-si consolideze pozitia pe piata trebuie sa vina cu un cip competitiv capabil de viteze mari pe 4G.

Fara prea multe speculatii anterioare, Intel a anuntat Clover Trail+, actualul SoC Intel Atom, primul procesor dual core al companiei dedicat smartphone-urilor. In comparatie cu generatia anterioara, noul SoC promite o performanta de trei mai mare pe partea de procesare grafica. Pentru ca nu pot lipsi comparatiile greu de demonstrat, tot Intel a tinut sa mentioneze in cadrul conferintei de la MWC ca noul sau GPU integrat in SoC este mai puternic decat cipul grafic prezent in Galaxy S III, Nexus 4.

Cu toate ca anuntul legat de LTE parea ca va face referire la un SoC ce le are pe toate, din pacate prima solutie Intel pentru comunicatii de mare viteza este de fapt un cip separat ce va trebui sa-si gaseasca loc in smartphone-urile producatorilor. Cu numele de XMM 7160, acest sistem este un pas inapoi fata de NVIDIA Tegra 4i si Qualcomm Snapdragon S4. Desi Intel promite ca al sau cip pentru comunicatii 4G este foarte mic si optimizat pentru un consum redus de energie, producatorii deja au emotii. Orice cip in plus ocupa spatiu fizic suplimentar in interiorul telefonului, spatiu care ar trebui folosit pentru baterie, de cele mai multe ori.

Indiferent ca este vorba de ,,unul dintre mai mici din lume, ce necesita cel mai mic curent”, ma tem ca XMM 7160 nu-si va gasi prea curand locul in smartphone-uri. Altfel nu-mi explic de ce nu a afost anuntat nici un produs la MWC cu noile solutii Intel.

The post Intel are solutii si pentru smartphone-uri cu LTE… Are? appeared first on Playtech.ro.

. Citeste toata stirea Intel are solutii si pentru smartphone-uri cu LTE… Are? la playtech.ro.

Nu rata celelalte stiri din categoria General. Vezi titlurile cele mai importante de mai jos.

  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.