Sony Hawk-Eye este furnizor oficial al tehnologiei video la evenimentele fotbalistic


iulie 10 13:40 2012

Hawk-Eye Inovations a obţinut licenţa pentru furnizarea tehnologiei goal-line, un sistem video care arată cu precizie dacă mingea a depăşit linia porţii, către asociaţiile de fotbal din întreaga lume.

“Suntem încântaţi de decizia FIFA de a susţine utilizarea tehnologiei goal-line în competiţii şi de a ne acorda licenţa oficială. Suntem încrezători, după ani de dezvoltare şi testări, că Hawk-Eye poate ajuta arbitrii să ia deciziile corecte în situaţii critice care pot afecta rezultatele disputelor fotbalistice internaţionale. Hawk-Eye are mulţi ani de experienţă în implementarea cu succes a tehnologiei sale inovatoare pentru evenimente sportive importante, ceea ce îl face un partener de încredere, pe termen lung pentru competiţiile fotbalistice”, a declarat Steve Carter, Managing Director la Hawk-Eye Innovations.

Decizia FIFA a fost luată în urma unor teste derulate pe parcursul anului trecut în care au fost evaluate nu doar acurateţea şi fiabilitatea tehnologiei goal-line, dar şi felul în care poate fi integrat sistemul în infrastructura stadionului şi costurile implicite pentru cluburile de fotbal. Soluţia Hawk-Eye nu impune nicio modificare a dotărilor de pe terenul de joc, inclusiv a stâlpilor porţii sau mingiilor, aspect esenţial în câştigarea încrederii jucătorilor şi a oficialilor din fotbal în acest sistem. Testele efectuate de către FIFA demonstrează nivelul înalt de acurateţe şi fiabilitate al sistemului Hawk-Eye în situaţii în care poziţia mingiei este mult mai dificil de reperat decât se întâmplă în jocurile reale.

Sistemul Hawk-Eye se bazeză pe numeroase camere cu rezoluţie înaltă amplasate în jurul terenului, în aşa fel încât să monitorizeze fiecare mişcare a mingii şi să monitorizeze traiectoria acesteia atunci când se află în preajma liniei. Imaginile suprinse de cameră sunt transmise către un centru de procesare, care analizează poziţia mingii în raport cu linia de marcaj. Dacă sistemul recunoaşte depăşirea marcajului de către minge, informaţia este transmisă în mai puţin de o secundă către oficialii din teren prin dispozitive speciale. Pe lângă alerta instantanee pe care o trimite, sistemul Hawk-Eye permite, de asemenea, reluarea fazei de joc pentru a dovedi validitatea deciziei luate de sistem.

David Bush, director de marketing pentru Soluţii Profesionale în cadrul Sony Europa a declarat: “Conceput de Sony, sistemul Hawk-Eye oferă cele mai precise instrumente pentru luarea deciziilor pentru arbitri şi asociaţii de fotbal din întreaga lume. Compania Sony are o tradiţie îndelungată în producţia tehnologiilor inovatoare pentru lumea sportului, mai ales pentru fotbal. Prin acordarea acestei licenţe de către asociaţiile fotbalistice ne consolidăm poziţia de lider în furnizarea de tehnologii destinate industriei sportive şi demonstrează angajamentul nostru în oferirea unor experienţe relevante”.

. Citeste tot la pcworld.ro.

  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.