Care sunt cele mai bune caracteristici la un laptop


iunie 26 17:18 2012

Cand vine timpul sa achizitionati un laptop nou, intotdeauna va intrebati care sunt caracteristicile cele mai bune. Aceasta intrebare este una dintre cele mai frecvente printre utilizatorii fara prea multa experienta in domeniu, insa, trebuie de luat in seama si bugetul pentru un laptop nou precum si tipurile de activitati pe care le doriti sa le faceti pe noul laptop. Indiferent de numele sau dimensiunea laptopului, exista cateva componente de importanta mare ce trebuie luate in seama la cumpararea unui laptop nou. Mai jos veti descoperi care sunt cerintele minime pentru un laptop ce va rula aplicatii de genul Micorosoft Office, Adobe Photoshop, Yahoo Messenger sau Skype, sau programe pentru vizualizat filme si ascultat muzica.

Cel mai important este procesorul. Va recomand un procesor dual core din ceea a doua generatie de procesoare Intel. Aici puteti alege intre seriile i3, i5 si i7. Cautati procesoarele cu frecvenata ceea mai mare. Eu de exemplu am ales un procesor i5-2430M ce ruleaza la frecventa de 2.4Gh, suficient de puternic pentru aplicatiile de mai sus.

Memoria. Este un alt factor important. Probabil multi vor spune ca 2Gb este suficient, eu va spun ca nu :). Cu cat aveti mai multa memorie, cu atat puteti deschide si rula mai multe programe simultan. Eu am les un laptop cu memorie de 4G DDR3, cu posibilitatea de a o extinde pana la 8G.

Urmatorul lucru important la un laptop este placa video. Daca doriti sa editati poze sau clipuri video, sa jucati ultimele tipuri de jocuri, atunci trebuie sa luati un laptop cu o placa video ce este echipata cu cel putin 1GB memorie.

Hard Diskul este, evident, elementul ce nu poate lipsi. Cautati HDD-uri SATA cu viteze de rotatie mare, 5400 rpm sau 7200rpm, si cu spatiu de stocare cat mai mare. Daca doriti sa stocati poze, fime sau orice alt fisiere mare, atunci un HDD de 500Gb ar trebui sa fie un minim necesar.

Pe langa elementele principalele enumerate mai sus, sunt si elementele ce tin de conectivitate. Placa de retea, placa de retea wireless si Bluetooth -ul sunt o necesitate cu care puteti sa comunicati si sa transferati date intre laptop si alte dispozitive. Unitatea optica este, de asemenea, o necesitate in cazul in care doriti sa instalati programe sau sa inscriptionati CD-uri, DVD-uri sau de ce nu, disckuri Blu-Ray.

Personal am ales un laptop Lenovo ThinkPad Edge E520, cu procesor Intel dual-core i5 ce ruleaza la frecventa de 2.4Ghz (cu posibilitatea de a rula la 3Gh in modul Turbo), un HDD de 500G la 7200rpm si placa video Intel 3000, memorie de 4G (evident ca nu e suficienta :D). Daca esti interesat sa achizitionezi un astfel de laptop, sau alte modele de Laptopuri Lenovo, atunci te invit sa vizitezi pagina dedicata acestor laptopuri.

 

Vezi mai multe Laptopuri Lenovo

 

  Article "tagged" as:
  Categories:
  1. Claudiu
    iunie 26, 23:38 #1 Claudiu

    si semnul pentru Publictiate unde e?

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.