Un serviciu de management energetic de la distanţă


martie 29 11:40 2012

Schneider Electric, anunţă lansarea Remote Energy Management-REM (management energetic de la distanţă), o soluţie tip ”hosted” dedicată în special consumului energetic al cladirilor.

 

Această soluţie obţine informaţiile privind energia şi le face disponibile fără a fi necesară instalarea unui software sau a unor servere, eliberând astfel beneficiarii de nevoia unei staţii de lucru dedicate. Flexibil, eficient, economic şi uşor de implementat, Remote Energy Management identifică oportunităţi de eficienţă energetică, stabileşte un plan de îmbunătăţire şi urmăreşte impactul soluţiilor implementate.

 

Remote Energy Management de la Schneider Electric dispune de o interfaţă prietenoasă şi oferă posibilitatea de a urmări şi înţelege consumul de energie prin trei metode principale.

 

Prima metodă este analizarea economiilor de energie care vizează realizarea unui profil de consum pentru a identifica tiparele de consum ale organizaţiei, istoricul şi costurile, permiţând ulterior compararea profilului locaţiilor, precum şi stabilirea consumului mediu al tuturor locaţiilor. De asemenea, REM se asigură de respectarea standardelor internaţionale pentru măsurare şi verificare, prin prognozarea efectului eforturilor de eficienţă energetică dintr-o instalaţie şi verificarea planului de economii prognozat. Totodată, identifică zonele de îmbunătăţire adaptate unei instalaţii şi setează parametrii de nivelare a vârfurilor de cerere, corectează factorul de putere şi controlul energiei, optimizează orarele de funcţionare şi configurează echipamentele pentru a evita producerea unor vârfuri de consum costisitoare.

 

Cea de a doua metodă constă în estimarea exactă a valorii facturilor la energie şi evaluarea costurile utilităţilor la alte tarife.

 

Nu în ultimul rând, REM demonstrează sustenabilitatea prin raportarea amprentei de carbon şi afişarea grafică a datelor privind consumul, inclusiv emisiile de CO2. Totodată, noul serviciu web de la Schneider Electric estimează performanţa întreprinderii şi identifică instalaţia care necesită acţiuni corective, modificând obiectivele de câte ori este nevoie.

. Citeste tot la pcworld.ro.

  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.