Premiile iF Design: Sony obţine şase Gold Awards


februarie 14 14:40 2012

Sony a obţinut, în cadrul ceremoniei de decernare International Forum Design, din Munchen, şase premii Gold, cel mai mare număr de premii obţinut de Sony în cadrul acestei competiţii. În condiţiile în care doar 60 de produse din 4.000 de înscrieri au fost premiate pentru design deosebit, influenţa Sony în lumea designului este uşor de remarcat. Pe lângă cele 6 premii obţinute pentru televizorul “BRAVIA” NX720, tableta Sony S, Cyber-shot DSC-TX55, “alpha” NEX-C3, “alpha” NEX-7 şi camera profesională NXCAM NEX-FS100EK, Sony a primit încă 15 premii pentru design de produs.

Într-o lume în care consumatorii sunt atraşi din ce în ce mai mult de modalităţile de divertisment, iF a premiat noua tabletă Sony S pentru “design uluitor şi focus pe interacţiunea cu utilizatorul prin conţinut”.  Ecranul mare, designul ergonomic care lasă impresia de luminozitate şi stabilitate şi poziţionarea pe diagonală a ecranului sunt caracteristici care facilitează ergonomia şi focalizarea pe conţinut.

Pentru fotografie, utilizatorii pot folosi nu una, ci trei camere digitale Sony, premiate cu aur de iF. Alese pentru mix-ul operare şi designul simplu de către iF, Cyber-shot DSC-TX55, “alpha” NEX-C3 şi “alpha” NEX-7″ ţin cont de modalitatea prin care utilizatorii interacţionează cu camera, fie că sunt începători, fotografi amatori sau profesionişti.

“Compania Sony este mândră de cele şase Gold Awards primite – cu unul în plus faţă de anul trecut – din partea International Forum Design. Într-o competiţie atât de strânsă, în care doar 60 de premii sunt oferite companiilor din întreaga industrie, această recunoaştere dovedeşte eforturile Sony în materie de design şi cercetare. Pornind de la Tableta Sony S, al cărei design s-a născut din preocuparea pentru utilizatorul final, la televizorul BRAVIA NX720 LCD, marele câştigător de anul trecut pentru design monolitic, şi până la “alpha” NEX-7 şi “alpha” NEX-C3″, produsele care întruchipează evoluţia de anul trecut şi până acum a camerelor câştigătoare cu montură E, Sony urmăreşte în continuare să ofere oamenilor din întreaga lume uşurinţa în utilizare prin intermediul unui design extraordinar.

Noi considerăm această recompensă drept rezultatul unei atitudini reticente pe care Sony o are faţă de compromiterea designului, ceea ce ne va motiva să continuăm inovaţia”, a declarat Masayoshi Tsuchiya, directorul Sony Design în cadrul Sony Corporation.

“Sony Design urmăreşte să integreze perfect aspectul produsului cu funcţiile acestuia, şi credem că acest lucru se vede în cazul televizorului BRAVIA NX720, care combină funcţionalitatea cu design-ul modern. Suntem onoraţi de recunoaşterea iF a eforturilor noastre de a furniza utilizatorilor produse cu design estetic, prin care aceştia să creeze, să împărtăşească şi să vizualizeze conţinutul cu uşurinţă”, a declarat Tak Kawagoi, directorul Sony Design Centre din Europa.

iF Gold Awards

Tableta Sony S – Tableta Sony S foloseşte sistemul de operare Android şi are o dimensiune a ecranului de 23,8 cm (9.4″). Dimensiunea însemnată a ecranului permite utilizatorului să folosească o serie întreagă de servicii şi să vizualizeze uşor conţinutul. Utilizarea designului asimetric, în care centrul gravitaţional a fost mutat într-o parte, oferă senzaţia de uşurinţă şi stabilitate în utilizare,  atunci când tableta este ţinută în mână. Poziţionarea ecranului uşor în diagonală, atunci când aparatul se află pe masă, oferă un plus de confort utilizatorului.

“BRAVIA” NX720 Series – Televizorul NX720 LED oferă o imagine mai clară şi un efect 3D realist, mulţumită lui X-Reality PRO, alături de o multitudine de posibilităţi disponibile prin intermediul Sony Internet TV. Designul, ce constă într-un ecran de sticlă de 0.7 mm şi structură neagră lucioasă, lasă impresia unei imagini pe o coală neagră de hârtie. Suportul de aluminiu cu boxe încorporate, acum mai subţire şi mai compact, crează senzaţia de luminozitate şi calitate excelentă a sunetului. Performanţa se datorează tehnologiei de o calitate înaltă şi aparenţei netede, caracteristici ce exprimă cel mai bine noile generaţii în designul televizoarelor.

Camera digital Cyber-shot DSC-TX55 – Mai mult decât un simplu design compact pentru cel mai mic şi subţire aparat, dezvoltatorii au oferit un produs care să fie folosit cu plăcere de utilizatori. Liniile curbate, detaliile tastelor şi ale suprafeţei din jurul acestora, liniile foarte fine în finisajul de aluminiu oferă aparatului expresivitate.

“alpha” NEX-C3 Compact System Camera – Având obiective care se pot schimba, designul conţine caracteristici ale unei camere sofisticate, care permite utilizatorilor să facă fotografii şi capturi video mult mai clare decât era posibil înainte. Designul ia în considerare modul de interacţiune cu utilizatorul prin încorporarea unei forme de mâner, care se ondulează pe forma mâinii. Acest design crează senzaţia de nou, camera diferenţiindu-se astfel de celelalte modele din clasa ei.

“alpha” NEX-7 Compact System Camera – Această cameră de ultimă generaţie are un design foarte simplu, în ciuda numeroaselor funcţionalităţii de o calitate înaltă pe care le deţine. Numeroasele  funcţii din interfaţa utilizatorului, ce permit controlul efectelor pe 3 axe, se pot regla prin 2 butoane aflate în partea de sus şi unul în partea din spate a aparatului. Utilizatorii pot opera aparatul într-un mod foarte intuitiv. UI avansat păstrează afişarea funcţiilor la minim, scoţând în evidenţă structura simplă, care anulează percepţia conform căreia “funcţiile avansate înseamnă caracteristici complexe ale exteriorului” de la camerele standard.

NXCAM NEX-FS100EK

Sony a combinat cele două modele pe care le deţinea, modelul “alpha” şi “NXCAM”, pentru a obţine aparatul ideal de înregistrare video. NEX-FS100E este echipat cu senzorul “Exmor” Super 35 CMOS, creat special pentru înregistrarea imaginilor în mişcare, asemenea celor pentru reclame şi clipuri muzicale, sau scene de acţiune în drame.

. Citeste tot la pcworld.ro.

  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.