Cum sa prelungim viata unei baterii de laptop


mai 11 15:37 2011

Oamenii de stiinta pot trimite un om pe Luna, sateliti in spatiu, si clona forme de viata, dar inca, nimeni nu a fost capabil sa dezvolte o baterie de laptop care dureaza o zi intreaga de lucru. In cazul in care Intel are modul sau de lucru actual, o baterie de laptop cu o durata de cel putin 8-12 ore va fi disponibila in 2-4 ani. In acelasi timp, utilizatorii de laptop au nevoie de o solutie pentru modul in care sa creasca durata de viata a bateriei. Pana la bateria de opt ore, exista cateva modalitati cu care puteti obtine mai multe ore de autonomie de la baterile de laptop.

In primul rand, exista solutii evidente cum ar fi inchiderea programelor software pe care nu le utilizati. O alta este de a seta  laptopul in modul de hibernare, atunci cand nu lucrati. Desi cei mai multi dintre noi ne dam seama ca ar trebui sa facem acest lucru, ceea ce se intampla defapt este ca in mod normal, cand ne propunem sa lipsim cateva minute din fata laptopului acestea se transforma in cateva ore. Pana cand bateriile laptop cu o durata mare de viata vor aparea pe rafturi, folosind modul de hibernare sau standby este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteti face pentru a conserva durata de viata a bateriei.Pentru a seta automat modul de hibernare pentru laptopul ce ruleaza Windows, deschideti panoul de control, selectati „Power Options,” alegeti fila „Hibernate”, si  activati „Enable Hibernation”.  Dupa aceea, faceti clic pe fila „Power Schemes” si fixati cuantumul de timp de inactivitate dupa care doriti sa intre laptopul in modul de hibernare.

Utilizatorii de Mac pot stabili preferintele lor de sleep mode, prin selectarea „System Preferences”, clic pe tab-ul de economisire a energiei, si apoi clic pe „Sleep”. Cu cat setati mai devreme computerul in modul Sleep, cu atat mai mult va dura bateria. Sigur, este un pic enervant de a avea economizorul de ecran sa apara dupa 1 minut de neutilizare, dar atunci cand iei in considerare economiile facute din punctul de vedere a bateriei laptopului, atunci este un compromis corect.

In afara de a utiliza mai putina energie, aveti posibilitatea de fapt, de a conditiona bateria sa retina mai multa putere. Atunci cand achizitionati o baterie de laptop noua, aceasta este complet goala, neincarcata. Desi majoritatea dintre noi nu au rabdarea sa astepte sa foloseasca laptopul fara cablul de curent, este important sa se lase bateria la incarcat un ciclu complet.

Pentru primele 2 sau 3 cicluri de incarcare/descarcare, va trebui sa lasati bateria sa se descarce complet inainte de a o reincarca la maxim. Acest descarcari si incarcari complete, vor formata bateria pentru a folosi capacitatea ei maxima. Dupa aceste cicluri, este recomandat sa se incarce bateria cand este aproape goala, insa nu descarcata complet.

Cand sa cumparati o baterie de laptop noua?

Daca trebuie sa reincarcati la fiecare 30 de minute, atunci e timpul pentru un acumulator nou! Cei mai multi dintre noi amana cumpararea pana cand bateria nu mai tine deloc incarcata. Cumpararea unei baterii nu este la fel de interesanta precum cumpararea unei lucruri noi pentru casa, dar odata ce aceasta se achizitioneaza, s-ar putea sa va intrebati de ce ati asteptat asa de mult pentru a va face viata mai usoara. Dupa ce ati instalat noua baterie, incercati una din aceste sfaturi iar daca o tratati corect, s-ar putea sa dureze pana cand bateria de 12 ore va deveni disponibila.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.