SDHC clasa 10 de la Panasonic


mai 24 03:20 2009

Viteza de transfer a cardurilor de memorie SD a fost masurata ca la CD-uri, in multipli de 150 KB/sec, sau X-uri. Insa cand s-a trecut la SDHC aceste viteze medii nu mai exprimau suficient de corect necesarul de performanta pentru acest standard. Se dorea masurarea vitezei minime de scriere, deoarece camerele digitale cu senzori din ce in ce mai performanti faceau poze din ce in ce mai mari.

Si asa s-au nascut clasele. Si pentru mult timp au fost trei: 2, 4 si 6 (MB/sec minim la scriere). Dar acum Panasonic ne aduce primele SDHC-uri din clasa 10 de performanta. Conform definitiei, acestea pot fi scrise la viteze de la 10 MB/sec in sus, pana undeva la 22 MB/sec.

Si astfel se pot inregistra mult mai repede si usor filme in format HD, cat si poze facute in mod burst. Si bineinteles ca vor beneficia si de viteze de citire mai bune, insa neprecizate. Noile carduri vor face parte din seria Gold, si pentru inceput vor fi disponibile cu capacitati de 4, 8 si respectiv 16 GB. Si imediat dupa va sosi si modelul de 32 GB.

Panasonic SDHC Gold Class 10 vor intra pe piata la sfarsitul lunii iunie 2009. Preturile nu au fost inca anuntate, insa ne asteptam la un premium fata de actualele modele disponibile.
panasonic_sdhc_gold_class_10_16_gb

.. Citeste tot la la arenait.ro.

  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.