Bluewhite64 Linux 12.2 LiveDVD a fost lansat!


martie 09 12:04 2009

Versiunea „LiveDVD” a distributiei Bluewhite64 Linux este un DVD ce contine un sistem de operare bootabil. LiveDVD-ul este unic si are posibilitatea de a rula Bluewhite64 Linux de pe DVD fara a mai necesita un mediu de stocare (Hard Disk) in calculator. Termenul de „live” deriva din faptul ca un DVD contine o distributie Linux complet operationala in doar cateva minute fara a necesita instalarea acestuia.

Bluewhite64 Linux LiveDVD a ajuns la versiunea 12.2 si include aproape toate programele din versiunea „Bluewhite64 Linux Install DVD” precum si programe create de comunitatea Bluewhite64 Linux. Bluewhite64 Linux 12.2 LiveDVD contine programe destinate utilizarii pe statii de lucru si ervere, cu unul sau mai multe procesoare, AMD64 Sempron, Opteron, Turion, Athlon, Phenom, Phenom II, Intel cu instructiuni Extended Memory 64 Technology (EM64T).

Nucleul (kernel) Bluewhite64 Linux 12.2 LiveDVD este special optimizat pentru viteza si performanta ce include facilitati avansate, drivere actualizate pentru diferite dispozitive precum placi wireles, chipset-uri, controlere IDE, SATA, SCSI, webcam-uri, tunere tv; un suport mai bun pentru diferite sisteme de fisiere, LWM (Logical Volume Manager), RAID si cryptsetup; celebrul mediu grafic KDE 4.2 impreuna cu browserele Mozilla Firefox si Seamonkey (includ Flash si Java 64-bit), clientii de e-mail Mozilla Thunderbird, suita OpenOffice 3.0; jocuri precum Extreme Tux Racer, Battle for Wesnoth, Super Tux; Blender – suita de utilitare pentru crearea animatilor 3D; Eclipse – Open Source IDE, utilitar universal pentru dezvoltare in Java; emularea IA32 pentru cei ce doresc sa ruleze si programe pe 32 de biti; ALICE – utilitare grafice ce usureaza configurarea sistemului; BW64Installer – utilitar pentru instalarea Bluewhite64 Linux pe HDD; precum si multe alte programe.

Citeste tot la bluewhite64.com.

  Article "tagged" as:
  Categories:
scrie un comentariu

0 Comments

Nu sunt comentarii!

Tu poti fi primul care incepe o conversatie.

Scrie un comentariu

Datele tale sunt in siguranta! Adresa ta de email nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.